Satış Odaklı İş Yönetimi Nedir? Ne İşe Yarar?

Mertcan Kurt - İçerik Uzmanı
2 dakika
Satış Odaklı İş Yönetimi Nedir? Ne İşe Yarar?

Sadece sonuca odaklanan bir çok programın aksine TORK, günlük işlerinizin birbiri ile ilişkili süreçlerle ilerlediğini bilir. 

Hiç şüphesiz işletmenin hayatta kalabilmesi için satış yapması gerekir. Bu yüzden TORK'un tam merkezine satış faaliyetleri yerleştirilmiş, kalan süreçler ise onun etrafında şekillendirilmiştir. Bu benzersiz özellik sayesinde CRM (Satış), ön muhasebe, stok, iş takibi ve üretim gibi faaliyetler bütünleşik bir alt yapıda birbiri ile koordineli çalışır.

Dünyanın en iyi ürünlerini de üretseniz, en başarılı hizmetlerini de sunsanız, satış odaklı bir iş yönetimi kültürünüz yoksa günlük işlerinizde çeşitli problemler yaşamanız olasıdır. Sağlıklı bir satış ekosistemine sahip olmak için, müşterilerinizle kurduğunuz iş ilişkisini ve temas noktalarını yakında takip etmeniz gerekir. Günümüzde çoğu firma, müşterilerini yakından takip edemediği, işten ayrılan personelle birlikte müşterilerini kaybettiği için kurumsal bir hafıza oluşturamamaktan şikayetçi. Ayrıca günlük işlerin idaresinde operasyonel süreçler doğru bir şekilde yönetilemediği için kurumsallaşma yolunda da ciddi problemler yaşanıyor.

Etkili bir yönetici, karlı bir işletmenin mutlu ve alışveriş yapan müşterilerden geçtiğini bilir. Müşteriyle temas halinde olduğu süre içerisinde; firmaya kaç teklif geçtiği, bu tekliflerin kaçının siparişe dönüştüğü, ne kadar fatura kestiği ve müşteri özelinde yaptığı karlılık analizleri onun günlük iş rutininin ayrılmaz bir parçasıdır. Elbette, tüm bu sayılan işleri tek kişinin, her müşteri özelinde analiz etmesi oldukça zaman alan ve zahmetli bir iştir. TORK, tam da bu noktada işletmelere satış odaklı iş yönetimi yaklaşımıyla en ideal çözümü sunmak için geliştirildi. Satış odaklı iş yönetimi, müşterilerinizin satış öncesi ve sonrası tüm iş süreçlerini uçtan uca yönetmenize imkan sağlar. Müşteriye verdiğiniz teklif, aldığınız sipariş, üretim emri ve alış faturaları, satış odaklı iş yönetimi sayesinde bütünleşik bir yapıda adım adım yönetilir. İrsaliye, teslimat ve faturalar için de aynı satış süreci üzerinden işlem yapılabilir.

Sağlık günler dilerim.