Dijital Dönüşüm Merkezi’nden KOBİ’lere “Dijital Dönüşüm” Fırsatı

TORK
4 dakika
Dijital Dönüşüm Merkezi’nden KOBİ’lere “Dijital Dönüşüm” Fırsatı

Dijital Dönüşüm Merkezi (DDM), ekonominin can damarı KOBİ’leri gelecekle buluşturmak için hizmetlerini Türkiye’nin her yerindeki KOBİ’lere açtı. DDM 2020 programı, ulusal ölçekte KOBİ’lerin hizmetine sunuldu.

TÜRKONFED öncülüğünde ve Türkiye İş Bankası ana sponsorluğunda hayata geçirilen projenin tanıtımı 14 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirildi. Proje, 2020 yılında yeni bir misyon kazandı ve hizmetlerini Türkiye’nin her yerindeki KOBİ’lere açtı. Böylece sadece büyük kentlerdeki değil, Anadolu’daki KOBİ’ler de dijital dönüşüm süreçlerine dahil olabilecek.

Proje Neleri Kapsıyor?

  • Proje kapsamında DDM, ulusal ölçekte KOBİ’lerin hizmetine açıldı.
  • KOBİ’lere dijitalleşme karnesi ve yol haritaları ücretsiz olarak sunulacak. Kayıt sırasında sunulan anketi dolduran KOBİ’ler, cevaplarına göre dijitalleşme karnesi ve yol haritasını inceleyebilecek.
  • Koçluk için randevu talep eden ilk 100 KOBİ, üç ay boyunca DDM koçluk eğitimlerini ücretsiz alabilecek.
  • Görüşmeler, koronavirüs salgını sebebiyle online platform üzerinden gerçekleştirilecek.
  • Bu yıl uzun dönem koçluk hizmetleri de sunulacak.
  • DDM, çalışmalarını hem dijital ortamda hem de sahada sürdürecek.
  • Projeye Türkiye’deki tüm KOBİ’ler başvuru yapabilecek.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

DDM’nin projesi kapsamında KOBİ’ler, dijital dönüşüm karnesini ve dijitalleşme yol haritasını görüntüleyebilecek. DDM’ye ulaşarak randevu oluşturan yalnızca ilk 100 KOBİ, bu hizmetten ücretsiz faydalanabilecek. Koçluk sürecinde uzman rehberler eşliğinde dijital dönüşüm yolculuğu başlayacak! Bu kapsamda kayıtlar, www.ddm.org.tr adresi üzerinden alınacak. Başvuru ve kayıt şu adresten yapılabilecek: https://www.ddm.org.tr/Administrator/Login/Register

DDM Nedir?

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından geliştirilen Dijital Dönüşüm Merkezi (DDM) Projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2019 Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında hayata geçirildi. Dijital dönüşüm konusunda KOBİ’lerin bilgi düzeylerinin artırılması ve KOBİ’lerin dijitalleşme ihtiyaçlarının analiz edilmesini hedefleyen proje, KOBİ’lerin dijitalleşme seviyelerinin ölçülmesi, analiz edilmesi ve yol haritalarının oluşturulması gibi hedefleri de bulunuyor. Projede KOBİ’lere; iş süreçleri, bilgisayar teknolojileri, insan kaynakları süreçleri, satış-pazarlama, üretim, lojistik ve depolama gibi alanlarda dijital destek veriliyor. Ayrıca, KOBİ’lerin teknoKOBİ’lerle eşleştirilmesi ve dijitale erişimlerinin sağlanması da hedefleri arasında bulunuyor.

Sağlıklı günler dileriz.