İşletmeniz Zor Bir Kışa Hazır Mı?

Mertcan Kurt - İçerik Uzmanı
5 dakika
İşletmeniz Zor Bir Kışa Hazır Mı?

İş dünyası, ekonomi, finans ve sosyal hayat başta olmak üzere; pandeminin etkilerini daha yoğun hissedeceğimiz bir kış dönemine girmek üzereyiz. Küresel felaketler sık sık yaşanmaz; yaşanınca da ticareti doğrudan etkiler. Ancak felaketler veya salgınlar her zaman kötü sonuçlar doğurmaz. Yeni bir ekonomik büyümeye sebep olabilecek bu tip durumlar, eğer gerekli tedbirler alınırsa ticaret için yeni fırsatlar doğurabilir.

Koronavirüsün Çin’in Wuhan kentinde ilk görüldüğü tarihten bu yana tam 1 yıl geçti. İlk şoku yaşayan Çin, olağanüstü kısıtlamalarla nispeten atlattığı salgının etkilerini halen yaşasa da, global ekonomideki payını artırmak için yeni ticari anlaşmalara imza atmaya devam ediyor. Yeni normal dönemde hazırlıklarını iyiden iyiye hayata geçiriyor.

Pandeminin etkileri daha ne kadar sürecek tam olarak bilinmesede herkesin gözü aşıya çevrilmiş durumda. Yaz dönemini aşı beklentisi ile geçiren sektörler, 1 Haziran’da kısıtlamaların kaldırılması ile az çok nefes aldı. Turizm sektöründe bir miktar canlanma görüldü. Hizmet sektörü tekrar tezgâh başına geçti. Fakat salgın tekrar etkisini gösterdi. Kapanmaların sinyali ufak ufak gelmeye başlıyor. Yakın zamanda umut var mı? Herkes aynı soruyu soruyor.

İşler Ne Zaman Açılacak?

Uzmanlar her ne kadar 2021 yılının ikinci çeyreğinden sonra ekonomik alanda normalleşme öngörse de, devlet otoriteleri “ihtiyatlı iyimserlik” içinde. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacağı için önümüzdeki süreçte yeni bir döneme hazırlık yapmak zorundayız. Yeni kısıtlamalar gösteriyor ki; kış ayları ekonomik açıdan çok daha “soğuk” geçecek. Özellikle birkaç ay içinde satışlar düşebilir, tedarik zincirlerinde aksamalar olabilir. Öngörülebilir bu durum için mutlaka hazırlık yapmalısınız!

Peki Neler Yapabilirsiniz?

  • Evde kalın!

Şirketinizin fiziksel alanlarında minimum düzeyde personel bulundurun; mümkün olduğunca evde kalın; zor kışa hazırlanın!

  • Uzaktan çalışın!

Uzaktan çalışma modeline uygun işler için personeli evde tutun; onlar için evlerinde uygun çalışma ortamı ve ekipman sağlayın!

  • Toplantıları online yapın!

Bu süreçte her departmandaki ekip bir araya getirmek zor olacaktır; ancak online toplantı uygulamaları sayesinde yüz yüze toplantılar yerine mekândan ve zamandan bağımsız olarak sanal toplantılar yapabilirsiniz.

  • Satış Odaklı İş Yönetimi ile tanışın!

TORK, müşterilerinizin satış öncesi ve sonrası tüm iş süreçlerini tek ekran üzerinden yönetmeye imkân sağlayan bir teknoloji ile geliştirilmiştir. Şirket yönetimi ve evden çalışma süreçlerini daha yoğun yaşayacağız kış döneminde TORK ile şirketinizin Ön muhasebe, CRM ve İş Takibi süreçlerini uzaktan yönetebilirsiniz. Müşteriye verdiğiniz teklif, aldığınız sipariş, üretim emri, teslimat, alış faturaları, satış odaklı iş yönetimi sayesinde bütünleşik bir altyapıda adım adım yönetilir. Dolasıyla, karmaşık ve kafa karıştırıcı satış süreçleri tamamen ortadan kalkmış olur.

Sağlık günler dilerim.