Satış Odaklı Süreçle Gelir Artışı Sağlayın!

TORK
3 dakika
Satış Odaklı Süreçle Gelir Artışı Sağlayın!

Günümüzde satışları ve müşterileri excel tabloları ya da e-postalarla yönetmek kayda değer bir zaman ve verim kaybına yol açıyor. İşletmenin bütününü verimli ve karlı hale getirebilmek için öncelikle dijital dönüşüme ayak uydurmak, akabinde ise iyi işleyen bir müşteri ilişkileri ve satış odaklı iş yönetimine kavuşmak gerekiyor.

Müşteri adayının bulunmasından, satışın gerçekleşmesine kadar geçilen aşamaları (tanışma, sunum, teklif, pazarlık, sözleşme vb. gibi) kayıt altında tutmak, kurumsal hafıza açısından çok önemlidir. Bunlar sizin ilk CRM faaliyetlerinizi oluşturur. Yıllar içerisinde bir müşteri portföyünüz mutlaka oluşmuştur. Bir müşteriyle olan ilişkiniz diğer bir müşteriyle kuracağınız ilişki ile aynı şekilde seyretmez. Müşterilerinizin davranışlarını, sektörünü, demografik özelliklerini, onlarla kaç kez görüştüğünüzü veya teklif geçtiğinizi takip etmek, onlarla ilişkinizi yönetmek ve tekrar satış yapmalarını sağlamak açısından çok kıymetlidir.

Gelelim konumuza. Tüm bu süreçleri geçtiğimizi varsayalım. Müşteri, aday olmaktan çıktı ve teklifiniz sipariş aşamasına döndü. Şimdi, bir takım kritik işleri yerine getirmeniz bekleniyor. İşte biz bu süreçleri "Satış Odaklı İş Yönetimi" olarak adlandırıyoruz. Örneğin; kalem alım-satımı yapıyorsunuz. Müşterinizden gelen kalem siparişi üzerine deponuzda yeterli ürün olmadığını gördünüz. Kalem satın alması yapmanız veya üretmeniz, bununla paralel olarak çalışanlarınıza çeşitli görevler vermeniz, ürün teslimatını gerçekleştirmeniz, sonunda da fatura düzenlemeniz gerekiyor. İşte satış odaklı süreç, tüm bu aşamaları tek bir ekranda yönetmenizi ve koordinasyonu rahatça sağlamanıza olanak tanıyor. Bu kısımda edindiğiniz verimlilik artışı ister istemez size doğru ve seri iş yapma avantajı sağlayacağından, kısa vadede şirketinizde gelir artışı gözlemlemenize imkân tanıyor. Müşteri ilişkileri yönetimi ile paralel işleyen satış odaklı iş yönetimi işte bu yüzden kaçınılmaz hale geldi. Günümüzde satış ekiplerini yönetmek ve şirket içerisinde koordinasyonu sağlamak gerçekten güç. Ekibinizin üzerinde çalıştığı işlerin son durumunu, satış odaklı iş yönetimi ve doğru CRM faaliyetleri ile sağlıklı bir şekilde yöneterek karlılığınızı maksimize edebilirsiniz.

Satış odaklı iş yönetimi programı TORK ile siz de kusursuz işleyen bir satış ve CRM deneyimine hemen kavuşabilirsiniz. TORK'un satış yönetimi ile fark yaratan bir işletme olmak ve dijitalleşmenin işinize sağlayacağı tüm faydaları hemen bugün deneyimlemek istiyorsanız buraya tıklayarak bizimle iletişime geçebilir veya bizimle online görüşme talebinde bulunabilirsiniz.

Sağlıklı günler.