Satış Kitapları

Nihan Yılmaz - İçerik Uzmanı
5 dakika
Satış Kitapları

Satış, aslında bir ikna sürecinin son aşamasıdır. Tüketici alışkanlıklarına uygun pazarlama stratejileri ile nihayet ürünü veya hizmeti satmaktır. Bu süreçler, temelde birçok bilginin bir araya gelmesi ile yerine getirilir. Bu bilgiler için de satış kitapları yol gösterici işlev görür.

Satış kitapları, şirketlerin satış motivasyonlarını artıran özellikler içerir. Odağına müşteriyi alan bu kitaplar, ekosistemde bir adım öne geçmenin de bir yoludur. Satış profesyonellerine özel satış kitapları, her sektöre birçok şey söylüyor!

İşte popüler satış kitapları…

İknanın Psikolojisi

Robert B. Cialdini imzalı “İknanın Psikolojisi”, satışta iknanın önemini vurgulayan en önemli kitaplardan biri. Satışta ikna için 6 temel kuraldan bahsediyor. Kitap, satış profesyonelleri ile birlikte girişimcilere, yöneticilere ve pazarlama uzmanlarına da hitap ediyor.

Pazarlamada Yapay Zeka Kullanımı

Kate Ling tarafından kaleme alınan “Pazarlamada Yapay Zeka Kullanımı” kitabı, yapay zekânın pazarlamadaki önemine işaret ediyor. Pazarlama ve teknoloji arasında bağlantılar kuran kitap, şirketlere gelecek vizyonu sağlıyor.

To Sell Is Human

“To Sell Is Human”, Daniel Pink tarafından yazıldı. Kitap, satış profesyonellerinin kendilerini geliştirmeleri için 6 taktik veriyor.

Nöro Marketing

“Nöro Marketing”, yazarlar Patrick Renvoisé ve Christophe Morin’in bir eseri. Nörobilim ile satış ve ikna etkinlikleri arasında ilişki kuran kitap, devrim niteliğinde pazarlama stratejileri sunuyor. Satış için beyni kullanmanın en pratik yollarını bu kitapta bulabilirsiniz.

Müzakere 101

“Müzakere 101” kitabının yazarı Peter Sander, kitabında, deneyimli satış uzmanlarının daha iyi bir müzakereci olmalarına odaklanıyor. Bir yetenek olan müzakerenin geliştirilmesi için taktikler veriyor. Kitaptaki taktikleri uygulayarak, ekosistemde parmakla gösterilen bir satış profesyoneli olmak mümkün.

Secrets Of Closing Sales

Satış gurusu Zig Ziglar tarafından yazılan Secrets Of Closing Sales, satışları artırmanın yollarını gösteriyor. Kitapta satış sonlandırma için ilginç ipuçları bulabilirsiniz.

A’dan Z’ye Pazarlama Pazarlamayla İlgilenen Herkesin Bilmesi Gereken 80 Kavram

Philip Kotler, “A’dan Z’ye Pazarlama Pazarlamayla İlgilenen Herkesin Bilmesi Gereken 80 Kavram” adlı kitabında, ticari ekosistem bütüncül bir değişimi öneriyor. Yeni dünya düzeninde ticari ekosisteme yeni kavramlar kazandıran kitap, satış ve pazarlama ile ilgilenen herkesin elinin altında olması gerekiyor!

Satışın Psikolojisi

Brian Tracy imzalı Satışın Psikolojisi, daha fazla satış yapmaya odaklanmış. Satış ekosisteminde bir “başyapıt” olarak kabul ediliyor. İş motivasyonu için kitabın söylediklerini uygulamalısınız!