Geliri Artırmak İçin 4 Yöntem

Mertcan Kurt - İçerik Uzmanı
4 dakika
Geliri Artırmak İçin 4 Yöntem

Her işletme, geliri artırmak için bazı yollar ve yöntemler arar. İster inanın ister inanmayın geliri artırmanın sadece dört yolu vardır: Müşterilerin sayısını artırmak, ortalama işlem hacmini artırmak, müşteri başına işlem sıklığını artırmak ve fiyatları artırmak…Bir restoran işlettiğinizi düşünün. Restoranın gelirini artırmayı hayal edin. Peki, yukarıda sayılan yöntemleri nasıl uygulayabilirsiniz? İşte cevapları…

Müşteri Sayısını Artırmak

Restorana daha fazla müşteri getirmek için nispeten basit bir strateji vardır. Daha fazla müşteri, daha fazla ödeme ve ortalama işlem hacminin aynı kaldığı varsayıldığında daha fazla para anlamına gelir.

Ortalama İşlem Hacmini Artırmak

Bunun için her müşterinin daha fazla satın almasını sağlamak gerekir. Bu, genellikle “upselling” (ek satış) adı verilen işlemle yapılabilir. Bir müşteri ​​yemek sipariş verdiğinde meze, içecek ve tatlı da teklif edersiniz. Müşteri ne kadar çok yiyecek satın alırsa o kadar çok harcar ve o kadar fazla gelir elde edersiniz.

Müşteri Başına İşlem Sıklığını Artırmak

Bu, insanları sizden daha sık satın almaya teşvik etmek anlamına gelir. Ortalama olarak bir müşteri ayda bir geliyorsa, onu haftada bir gelmeye ikna etmek geliri artıracaktır. Restoranı ne kadar sık ​​ziyaret ederlerse, ortalama işlem hacmi sabit kaldığı varsayımında, restoran o kadar fazla gelir elde edecektir.

Fiyatlarınızı Artırmak

Bir müşterinin yaptığı her satın alımdan daha fazla gelir elde edersiniz. İşlem hacmi ve sıklığının sabit kaldığı varsayıldığında, fiyatları artırmak ek bir çabaya gerek kalmadan daha fazla gelir sağlayacaktır.

Nitelikli Müşteri

Her müşteri iyi bir müşteri değildir. Bazı müşteriler beklediğiniz geliri sağlamadan zamanınızı, enerjinizi ve kaynaklarınızı tüketebilir. İşletmeye sık gelmeyen, ortalama işlem hacmi düşük, çevresine işletmeyi anlatmayan ve fiyattan şikayet eden müşterilere hizmet etmek fazla enerji harcamaya yol açabilir. Bu tür müşterileri kazanmaya çalışmak mantıklı değildir. Bu sebeple daima nitelikli müşterilere hizmet vermeye odaklanmak gerekir. Nitelikli ve ideal müşteriler sık satın alır, çok harcar, çevresine işletmeyi anlatır ve onun için ortaya çıkardığınız değer için ek ödeme yapmaya hazırdır. Ne kadar nitelikli müşteriniz olursa o kadar iyi kazanırsınız.

İşletmenizin gelirini artırmak için 4 yöntemi nasıl kullanabilirsiniz? Müşterilerinizin nitelikli müşteri olması için ne yapabilirsiniz? Bu soruları cevabı, gelirinizi artırmanın yollarını da içeriyor.

"Kazanmanın basit kurallarını anlayanlar için bol miktarda para bulunur." George Clayson – “Babil'in En Zengin Adam” kitabının yazarı

Gelirinizi artıracağınız bol satışlı günler dilerim.