En İyi CRM Programları - 2022

TORK
15 dakika
En İyi CRM Programları - 2022

En iyi CRM programı incelemesine geçmeden önce CRM Nedir? Ne İşe Yarar? sorularının cevaplarına ilgili linklere tıklayarak göz atabilirsiniz.

En İyi CRM Programı İncelemesi

Enflasyonist bir ortamda olduğumuz şu günlerde dolarla ücret tarifesi sunan yabancı CRM programlarının aksine, kullanıcı dostu arayüze sahip yerli CRM ve iş yazılımlarının son dönemde KOBİ'ler tarafından sıklıkla tercih edildiğine şahit oluyoruz. KOBİ'ler, en iyi CRM programı ararken minimum sayıda yazılım ile günlük faaliyetlerin (stok/depo yönetimi, e-Fatura, gelir-gider takibi, iş takibi, raporlar vb.) satış ile entegre çalışması gerektiğine inanıyor.

En iyi CRM programı ararken dikkat edilecek noktaların başına düzgün çalışan bir teklif ve fırsat yönetimini koyabiliriz. Şirketin, iş ve satış hedeflerinin (KPI) neresinde olduğuna ilişkin raporlar da sıklıkla göz önünde bulundurulması gereken bilgiler arasında.

Her şirketin kendine has bir çalışma dinamiği vardır. Dolasıyla CRM programının olabildiğince esnek ve firmanın çalışma düzenene adapte olması gerekir. Bu bilgiler ışığında, giriş kısmını çok fazla uzatmadan dilerseniz tercih edebileceğiniz en iyi CRM programlarına birlikte göz atalım.

CRM programları, iş süreçlerinin ve müşteri ilişkilerinin en verimli şekilde yürütülmesini sağlar. Müşteri ilişiklerinin sistematik bir şekilde ilerlemesinde ise baş rol üstlenir. Müşterileri ve tedarikçileri takip etmek için kritik öneme sahip olan CRM programlarının birbirlerinden üstün veya zayıf yönleri mutlaka vardır. Araştırma sürecinde işletme ihtiyaçlarınızı önceden belirlemiş olmanız ve işletme hedeflerinize uyum sağlayacak programı seçmeniz kritik önem taşır.

Türkiye’de çok sayıda CRM yazılımı bulunuyor. Bu CRM programları arasında en iyi ve en verimli 7 CRM programını şöyle sıralayabiliriz;

En İyi CRM Programları Nelerdir?

TORK

Kuadron Bilişim Teknolojileri tarafından geliştirilen TORK CRM yazılımı, bulut tabanlı bir teknolojiye sahiptir. TORK’un en önemli özelliği; satış yönetimi ile birlikte ön muhasebe, iş takibi, gelişmiş rapor ve stok/depo süreçlerini eş zamanlı yönetmeye imkan sağlamasıdır. Uygulamada toplam 40'a yakın kullanıcı yetkilendirmesi bulunur. Kullanıcılar hangi uygulama veya özelliği kullanmak isterse bunu sistem üzerinden kolayca ayarlayabilir.

TORK'da yer alan CRM özelliğinin avantajları nelerdir?

  • Kuşbakışı Satış Yönetimi (Pipeline): Kuşbakışı ekran görünümü sayesinde tüm teklif ve fırsatları görüntüler, sürükle/bırak arayüz sayesinde (Yeni, Ön Çalışma, Görüşülüyor, Başarısız, Siparişe Dönüşen) satış aşamalarını kontrol altında tutabilirsiniz.
  • Satış Süreci Odaklı Yaklaşım: Benzersiz özellik sayesinde müşteriye verilen teklif veya siparişlerin bağlı olduğu işlemleri (fatura, irsaliye, tedarik siparişi) rahatlıkla görüntüleyerek süreç takibi yapabilirsiniz.
  • Müşteri Takibi: Müşteri bilgilerini kayıt altına alarak, müşteri ilişkilerini kodlar veya etiketler aracılığıyla kategorilere ayırarak yönetirsiniz.
  • Teklif ve Fırsat Yönetimi: TORK'ta müşteri adayları için fırsat ekleyebilir, satış ihtimali yüksek olan fırsatlar için teklif şablonları oluşturabilir ve bunları rahatlıkla siparişe dönüştürebilirsiniz. Teklif aşamasında satacağınız ürün için hızlıca stok ve geçmiş fiyat kontrolü yaparak bilgiye dayalı iş yaparsınız. Oluşturduğunuz teklifleri ise hızlıca sistem üzerinden e-mail olarak gönderebilirsiniz.
  • Satış Raporları: 20'nin üzerinde rapor ve devamlı güncellenen altyapı ile saniyeler içerisinde satış raporları oluşturabilir, gelir kaynaklarından elde ettiğiniz veriler sayesinde strateji kurabilir ve projeksiyon yaparak veriye dayalı iş yapmış yapabilirsiniz.

TORK CRM ile fark yaratan bir işletme olmak ve dijitalleşmenin işinize sağlayacağı tüm faydaları hemen bugün deneyimlemek istiyorsanız buraya tıklayarak kayıt olmanız yeterli. Uygulamanın işinize sağlayacağı faydaları online ortamda bizim anlatmamızı isterseniz lütfen buraya tıklayarak randevu oluşturun.

TEAMGRAM CRM

Teamgram, KOBİ ve farklı sektörlerdeki şirketlerin CRM süreçleri için güncel ve yenilikçi çözümler sunuyor. Müşteri ile tanışmadan siparişin teslimine kadar bütün satış sürecini yönetmeyi sağlayan bulut tabanlı bir CRM programı sağlayan Teamgram, KOBİ’lere özel uygulamaları ile dikkat çekiyor.

Teamgram CRM avantajları nelerdir?

  • Müşterilere dair her şey: Teamgram CRM, işletmelere müşterilerinizle ilgili her şeyi sağlamayı vaat ediyor.
  • Anlık bilgi: Program, iş süreçlerindeki bütün müşterileri kaydederek, iletişim bilgilerinden satış detaylarına kadar birçok bilgiye anında ulaşmayı sağlıyor.
  • Müşteri grupları: Müşterilerle yapılan tüm görüşmeler kaydedilebiliyor; müşteriler etiketlerle belirli gruplara ayrılabiliyor.
  • Satış potansiyeli belirleme: Potansiyel müşterileri değerlendirme ve nitelikli müşteri adayları için satış potansiyeli belirlemeye olanak tanıyor.
  • Görevle anlık erişim: Tekliflere, görüşme notlarına ve yapılacak işlere anlık erişim sağlıyor.

LOGO CRM

Türkiye’nin en eski yazılım kuruluşlarından biri olan Logo Yazılım, CRM çözümleri ile de dikkat çekiyor. Logo CRM Müşteri İlişkileri Yönetimi yazılımı, işletmelerin satış ve pazarlama hedefleri doğrultusunda müşterileriyle en etkili şekilde iletişim kurmasına odaklanıyor. Saha operasyonlarından pazarlama faaliyetlerine kadar bütün tüm satış süreçlerini hızlı bir şekilde yöneterek müşteri memnuniyeti sağlıyor.

Logo CRM avantajları nelerdir?

  • Potansiyel müşteri odaklı: Logo CRM, müşteri tabanını iyi tanımak üzere potansiyel müşterilere odaklanıyor.
  • Üstün özellikler: Saha operasyonları, kampanya planlama ve sıcak satış süreçleri gibi birçok özellik içeriyor.
  • Kurumsal hafıza: İşletmelerde kurumsal hafıza oluşturulmasına yardımcı oluyor.
  • Her işletmeye uygun: Her ölçekten işletmenin süreçlerine uygun CRM hizmetleri, anlık müşteri takipleri ve raporlama imkanı veriyor.
  • Zaman tasarrufu: Satış ve pazarlama süreçlerinin etkin yönetimi temin edilirken, müşteri segmentasyonuyla zaman tasarrufu sağlanıyor.

Uyumsoft

Uyumsoft, CRM çözümleri ile müşteri ilişkileri deneyimlerini kişiselleştiriyor. Potansiyel ve mevcut müşterilere temas ederek, her alanda güçlü bir yönetim ağı oluşturuyor. UyumCRM, 360 derece müşteri görünürlüğü özelliği ile dikkat çekiyor.

UyumCRM avantajları nelerdir?

  • Müşteri kazanma odaklı: UyumCRM, mevcut müşterilerin korunması ve potansiyel müşterilerin kazanılmasına odaklanıyor.
  • Satış fırsatları artırma: Müşteri ilişkileri yönetimini kolaylaştırırken, doğru zamanda etkili işlemlerle satış fırsatlarını artırmaya yardımcı oluyor.
  • Deneyimli ekip: Satış sürecinin müşterilere optimum bir şekilde yansıması için deneyimli bir ekip hizmet veriyor.
  • Aksiyonlar anlık erişim: İşletmeye ait tekliflere, siparişlere, fırsatlara ve geçmişte yapılan tüm aksiyonlara anında erişebiliyor.
  • Aktivite analizleri: Her aktivite CRM kayıtları ile eşleştirilerek, potansiyel ve mevcut müşterilerin aktiviteleri detaylı olarak analiz ediliyor.

Mybasic CRM

MyBasic, “En kolay CRM” sloganı ile sunduğu Müşteri İlişkileri Yönetimi sistemi ile farklı sektörlerin CRM ihtiyaçlarını karşılamayı vaat ediyor. Bulut tabanlı kolay kullanımlı bir CRM çözümü olan MyBasicCRM, çağrı başlatma ve gelen aramalarda müşteri bilgilerinin ekranda çıkması gibi özellikler içeriyor.

MyBasicCRM avantajları nelerdir?

  • Kullanışlı özellikler: MyBasicCRM, müşteri kayıtları, ziyaret ve görüşme takibi, müşteri görevleri, hatırlatmalar ve kullanıcı iş takvimi gibi özelliklerle donatıldı.
  • Yetkilendirme: Şikayet, arıza ve servis takibi, müşteri temsilcisi kısıtlama ve yetkilendirme gibi özellikleri dikkat çekiyor.
  • Diğer özellikler: Müşteriye otomatik SMS veya eposta bildirimi yapma, müşteri destek talebi oluşturma, müşteri borç bakiyesi, tahsilat ve basit ön muhasebe gibi özellikler de bulunuyor.
  • Text to Speech (TTS): Müşterileri isimleriyle karşılama, müşteriye özel bilgilerin santralde okunması gibi özellikler de içeriyor.
  • Kampanya arama: Kampanya aramaları oluşturulabiliyor. Ayrıca, bu aramalara olumlu dönüş alınırsa çağrının müşteri temsilcisi veya ilgili personele yönlendirilmesi yapılabiliyor.

Pipedrive

2010 yılında kurulan Pipedrive, kullanıcıların satış süreçlerini görselleştirmesine odaklanıyor. Bu sayede daha fazla iş yapılması sağlanıyor. Tecrübeli bir kadro tarafından tasarlanan Pipedrive CRM, farklı özellikleri ile dikkat çekiyor. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) için CRM süreçlerini yalınlaştırıyor.

Pipedrive CRM avantajları nelerdir?

  • Maksimum çıktı: Pipedrive CRM, minimum girdiyle maksimum çıktı almaya odaklanıyor.
  • B2B’de en iyi yazılımlardan biri: Dünyada B2B modelinde çalışan en iyi yazılımlar arasında yer alıyor.
  • Sade arayüz: Program, hizmetlerini sade bir arayüzle sunuyor.
  • Kişiselleştirme: Arayüzün kişiselleştirilebilmesine olanak tanıyor.
  • Sohbet robotu: Özel sohbet robotu bulunan program, her saat yeni müşterileri satış sürecine dahil edebiliyor.

    Canias CRM

    CaniasERP bünyesindeki Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) modülü, entegre bir yapı ile işlev görüyor. Sistemdeki diğer tüm modüllerden elde edilen verileri merkezi olarak kaydedilmesine ve yönetilmesine olanak sağlayan Canias CRM, ERP'nin içinde çalışan diğer iş süreçlerine de entegre olabiliyor. Almanya'nın en prestijli danışmanlık firmalarından Schwetz Consulting tarafından sertifikalandırılan Canias CRM, müşteri ilişkileri yönetimi, irtibat yönetimi için kişisel, kurumsal asistan (collaborator), özel web tabanlı mobil CRM uygulamaları ve özel uygulama geliştirme imkanları ile sunuluyor.

    Canias CRM avantajları nelerdir?

    • Esnek: Canias CRM, geniş fonksiyona, yüksek esnekliğe ve teknolojiye sahip.
    • Entegrasyon: Her türlü yazılım ve işletim sistemine kolayca entegre olabiliyor. Geniş entegrasyon imkanları sayesinde satış sürecini ve satış sonrası hizmetleri yönetmeye olanak tanıyor.
    • Dokümanlara erişim: Müşteriden veya aday firmadan gelen tüm dokümanlara ulaşılabilmeyi sağlıyor.
    • Etkin takip: Teklif, sipariş, sevkiyat, teslimat süreçlerinin tamamı ve satış sonrası verilen servis hizmetleri takip edilebiliyor.
    • Aksiyon takibi: CRM içinde planlanan ve gerçekleşen tüm aksiyonlar kişisel ve şirket ajandalarında görülebiliyor.

    Ücretsiz bir CRM deneyimi yaşamak için buraya tıklayarak kayıt oluşturabilirsiniz. CRM'in işletmenize sağlayacağı faydaları online ortamda bizim anlatmamızı isterseniz buraya tıklayarak randevu oluşturabilirsiniz.

    Sağlıklı günler dileriz.

    TORK CRM Destek Ekibi