e-Fatura Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Nihan Yılmaz - İçerik Uzmanı
5 dakika
e-Fatura Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Bazı mükellefler e-Faturaya geçmek için tereddüt yaşayabiliyor. Bunun sebebi e-Fatura hakkında doğru bilinen yanlış bilgilerdir. İşte bu yanlış bilgiler ve doğru cevapları…

  • e-Fatura Çok pahalı!

e-Faturanın bazı maliyetleri vardır. Bu maliyetler e-Faturaya geçiş için kullandığınız yöntemlerle bağlantılıdır. e-Faturaya geçiş için aktivasyon ücreti, mali mühür ücreti, entegrasyon sistemi ücreti ve fatura başına ödeme gibi maliyetler söz konusu; ancak bilindiği gibi bu maliyetler çok fazla ve pahalı değildir.

  • Mali Mühür Çok Maliyetli!

Mali mühür, e-Faturaya geçiş için zorunlu bir süreçtir. 2020 mali mühür ücreti tüzel kişiler için 245 TL, gerçek kişiler için 155 TL’dir. Yani çok maliyetli değildir!

  • e-Fatura için Ciro Yeterli Değil!

e-Faturaya geçme zorunda olan mükelleflerin cirolarının belli bir seviyenin üzerinde olması gerekir. Ama e-Faturaya gönüllü olarak da geçilebilir. Bunun için bir ciro şartı bulunmuyor. Yani cirodan bağımsız olarak e-Faturaya geçilebilir.

  • e-Fatura Kullanmak Çok Zordur!

e-Fatura, hem fatura kesmek hem de arşivlemek için çok pratik ve kolay bir fatura türüdür. Tüm süreçler dijital ortamda kolayca yerine getirilebilir.

  • Kriterleri Karşılamadığım için e-Faturaya Geçmeyebilirim!

Gelir İdaresi Başkanlığı, her yıl ciro sınırlarını aşağı çekerek, birçok firmaya e-Faturaya geçiş zorunluluğu getiriyor. Zorunlu geçiş süreci daha sorunlu ve daha maliyetli olabiliyor. Bu sebeple kriterlere uygun olarak bir an önce e-Faturaya geçmek mantıklı bir çözümdür.

  • Kestiğim Fatura Sayısı Az, e-Faturaya Geçmesem de Olur!

e-Fatura zorunluluğu kesilen faturadan bağımsız bir zorunluluktur. Bu sebeple özellikle belli bir cirosu olan işletmelerin e-Faturaya geçiş zorunluluğu vardır. e-Belge sürecine entegre olmanın avantajları, kesilen fatura sayısından daha önemlidir!

  • e-Fatura Kullanmayan Firmalara Fatura Gönderemeyeceğim!

Bu en çok bilinen yanlış bilgilerden biridir. e-Faturaya geçmeyen firmalara e-Faturanın altındaki bir süreç olan e-Arşiv fatura gönderilir. Yani karşı taraf e-Fatura kullanmıyorsa e-Fatura, e-Arşivdir.

  • e-Faturayı İptal Edemem, İade Yapamam!

e-Fatura, iptal ve iadeye uygun bir fatura türüdür. Kağıt faturada olduğu gibi iptal ve iadeler sorunsuz yapılabilir. Sadece bunun için online olarak bazı işlemler yapmak gerekir.

TORK ile e-Fatura'ya geçmek çok kolay!

KOBİ’mizin e-Fatura ve e-Arşiv geçişlerini onlar adına biz yürütüyoruz. Firmanız 750 TL değerindeki geçiş hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabiliyor. (Mali mühür ücreti hariç). e-Fatura mükellefi olan müşterilerimiz mevcut kontörlerini 3 ay içerisinde harcamak koşulu ile sisteme ücretsiz olarak taşıyabiliyor, nakil ücreti ödemelerine de gerek kalmıyor.

Sağlıkla kalın!