Abonelik Modeli ile Çalışmanın Avantajları Neler?

TORK
2 dakika
Abonelik Modeli ile Çalışmanın Avantajları Neler?

Belirli bir dönemde (yıllık, aylık, üç aylık, vb.) yenilenmesi gereken bir hizmet veya ürün sunuyorsanız, TORK'un abonelik özelliğini kullanarak bunları rahatça takip edebilirsiniz. Aboneliği oluşturan kişi, müşterinin abonelik süresi dolmadan hemen önce sistem üzerinden bilgilendirilir ve gerekli tüm bildirimleri alması sağlanır. Müşterilerin belirli periyotlarla ödeme yaptıkları abonelik sistemleri, farklı avantajlar sunması nedeniyle bir çok sektörde tercih edilen bir iş modeli olarak karşımıza çıkıyor. Abonelik sistemleri, basit ve akılcı yöntemleri içinde barındırması ve kolay gelir tahmini sayesinde firmaların elini güçlendiren bir noktada.

Abonelik sistemi ile bir kez satış yaptıktan sonra artık geri kalan süreci TORK üzerinden müşteriye göre ayarlanmış özellikler çerçevesinde otomatize edebiliyorsunuz. Müşterinizi bir kez sisteme tanımladığınızda verdiğiniz hizmetin ne zaman sonlanacağını hatırlatmalar sayesinde takip edebilirsiniz. Ayrıca müşterileriniz belli periyotlarla işlemi tekrarlamak durumda kalmadığı için memnuniyet seviyeleri artış gösterir, sizede sistem üzerinden kullanıcının süreçlerini kolaylıkla takip etmek kalır. Süreç içerisinde abone kayıpları olabileceği gibi yeni müşterileriniz de olacaktır. Bu modelde kullanıcılar belirli bir neden olmaksızın abonelikten çıkabilseler bile aylık tahminler diğer iş modellerine göre çok daha kolay yapılabilir.

Günümüzde abonelik yöntemini benimseyen işletme sahipleri, müşterilerini çok daha yakından segmente edebiliyor. Müşterilerinin cinsiyet, yaş grubu, lokasyon gibi demografik dinamiklerine göre sınıflandırılması ve onlara yönelik geliştirmeler yapılması çok daha kolay gerçekleştirilebilir. Bu da ileriki dönemlerde yapılacak pazarlama faaliyetlerinde size çok önemli katkılar sunacaktır.

İşletmenizin karlılığı için gelir tahmini yapabilmek hiç şüphesiz büyük önem taşıyor. Abonelik hizmeti sayesinde elde ettiğiniz geliri büyük ölçüde tahmin edebilmeniz gelecekle ilgili doğru stratejiler oluşturmanızda size fazlasıyla yardımcı olacaktır.

Görüşmek üzere!